Начало ММА Андрей Арловски стана №1 в историята на UFC (ВИДЕО)
0

Андрей Арловски стана №1 в историята на UFC (ВИДЕО)

Андрей Арловски стана №1 в историята на UFC (ВИДЕО)
0

Андрей Арловски се изкачи на върха по най-много победи в историята на UFC. 43-годишният ветеран постигна 23-ата си победа в клетката на най-престижната ММА организация. „Питбулът“ се наложи с 2:1 съдийски гласа над Джейк Колиър в подгряващ мач на основното събитие – Марлон Вера – Роб Фонт в Лас Вегас.

Така той се изравни по този показател с други две легенди – Джим Милър и Доналд Серони. „Каубоя“ ще има възможност този месец да излезе еднолично на върха. Следващата седмица той ще се бие с Джо Лоузън на UFC 274.

Въпреки несъгласието на мнозинството от феновете в залата, Арловски измъкна успеха от 10 години по-младия си опонент, като остави и далеч по-сериозни щети по лицето му. Така ветеранът влезе в серия от 4 поредни успеха, като последното му поражение датира от февруари 2021-а, когато загуби от Том Аспинал. В общата си ММА статистика Арловски вече има 34 победи и 20 загуби в 56 мача.

Целта ми остава същата – да спечеля титлата. Съдейки по този мач обаче, имам още много работа, която трябва да свърша, защото не съм доволен от представянето си“, каза след успеха си „Питбулът“.

Мачът им не впечатли достатъчно организаторите, които посочиха други за най-добри на галавечерта. Безспорно №1 е кървавото зрелище между Фонт и Вера. Двамата получават допълнително по 50 хиляди долара за представянето си в октагона.

Със същата сума забогатя и Жоандерсон Брито. Той нокаутира за по-малко от минута Андре Фили и отправи послание към водещите имена в категория „перо“. Допълнителни 50 хиляди долара прибира и Франсиско Фигейредо. По-малкият брат на шампиона в категория „муха“ Дейвисон Фигейредо отказа Даниел Ласерда за 78 секунди.