Начало ММА Впечатляващ Марлон Вера с победа над Роб Фонт в главно събитие на UFC

Впечатляващ Марлон Вера с победа над Роб Фонт в главно събитие на UFC

Впечатляващ Марлон Вера с победа над Роб Фонт в главно събитие на UFC
0

Еквадорският ММА боец Марлон Вера (18-7-1) постигна най-значимата победа в своята кариера в UFC. 29-годишният атлет, който се състезава в организацията от 2014-та, излезе за първи път в главно събитие от вечерта. Той се изправи срещу Роб Фонт (19-5) в среща от категория „петел“ на галавечер UFC on ESPN 35 в Лас Вегас.

Битката бе в 5 рунда, като двамата бойци предложиха истински шоу на зрителите в продължение на 25 минути. Накрая съдиите дадоха единодушно решение в полза на Вера – 49-46, 49-46 и 48-47.

Фонт показа изключителна издръжливост, докато еквадорецът наистина забавляваше публиката и увеличаваше темпото с всеки изминал рунд. Американецът демонстрира отлични боксови комбинации, но насреща си получаваше всеки път опустошителни удари.

„Днес усетих нещо, което винаги ми казва моят треньор: Умът ми настига тялото. Това беше дълъг път, дълго пътуване… на упорита работа, много упорита работа“, коментира Вера след срещата.

Битката можеше да приключи още във втория рунд, когато в изтичащите секунди на времето Фонт падна в нокдаун от мощно ляво кроше на Вера, но бе спасен от гонга.

От лицето му бликна много кръв и то моментално се поду.

В статистиката американският боец превъзхождаше по броя удари – 223 срещу 134, но разликата в значимостта им бе огромна.

Битката бе избрана за номер 1 на вечерта и двамата получиха бонуси по 50 000 щатски долара.

Така Вера, който е под номер 8 в ранглистата на категорията, е в серия от три поредни победи в UFC. Последното му поражение е от Хосе Алдо (декември 2020 г.). Загубата пък е втора поредна за Фонт, който през декември миналата година също загуби от Алдо.