Начало Бокс Чарлз Мартин влезе в картата на Руис-Ортиз

Чарлз Мартин влезе в картата на Руис-Ортиз

Чарлз Мартин влезе в картата на Руис-Ортиз
0

Чарлз Мартин, който е бивш световен шампион на IBF в тежка категория, се завръща на ринга! Това ще се случи на боксовата гала на 4 септември, която ще бъде оглавена от двубоя между Анди Руис и Луис Ортис.

Негов съперник ще бъде Девин Варгас.

Сънародникът на Мартин е с баланс от 22 победи и 7 поражения в професионалния бокс. Спечелил е 9 от срещите си с нокаут. Висок е 192 сантиметра. За последно Варгас се качи на ринга през 2020 година когато загуби от китаеца Жилен Жан с нокаут в четвъртия рунд.

Преди това той победи Виктор Бисбал с дисквалификация.

Чарлз Мартин, от своя страна, се качи на ринга за последно на 1 януари тази година когато загуби с технически нокаут в 6-я рунд от Луис Ортис в елиминационен сблъсък на IBF.

36-годишният Мартин се бори с COVID-19 след битката с „Кинг Конг“ и сега ше търси да се върне сред най-добрите.

Чарлз Мартин има баланс от 28 победи (25 с нокаут), 1 равенство (срещу Алваро Моралес) и 3 поражения (от Антъни Джошуа, Адам Ковнацки и Луис Ортис). Той се намира на 21-а позиция в ранглистата на боксовата енциклопедия „BoxRec“.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".