Начало Бокс Клауза за реванш разбуни духовете на Паркър – Джойс
0

Клауза за реванш разбуни духовете на Паркър – Джойс

Клауза за реванш разбуни духовете на Паркър – Джойс
0

Джо Джойс е поискал да запишат задължителна клауза за реванш, ако загуби от Джоузеф Паркър. Двамата ще се срещнат за междинните титли на WBC и WBO в тежка категория, като победителят може да получи право да предизвика съответния шампион в дивизиите – Тайсън Фюри или Олександър Усик.

Според Паркър, който е бивш носител на пояса на WBO, желанието на британеца да има такава клауза е показателно, че той ще страхува от него. Сблъсъкът им е на 24 септември в Манчестър, а новозеландецът е убеден, че ще нанесе първо поражение в професионалната кариера на съперника си.

Самият факт, че Джо поиска да има такава клауза, означава, че той се страхува от мен. В случая аз трябва да го победя два пъти, за да стигна до мач за световната титла. Първо на 24 септември, а след това и на реванша, когато и да е той. Една победа няма да ми е достатъчна, за да продължа към целта. Не ми допада, но дори и така, пак ще се справя“, обяви Паркър.

Той е категоричен, че Джойс не би трябвало да получава такава клауза, тъй като не е носител на световна титла. От лагера на Джо обаче са на друго мнение. Те са убедени, че въпросния реванш няма да се състои и по-скоро е като предпазна мярка, ако има случаен удар, който да обърне мача.