Начало Бокс Джошуа с любопитно признание за спаринг с Дейвид Прайс
0

Джошуа с любопитно признание за спаринг с Дейвид Прайс

Джошуа с любопитно признание за спаринг с Дейвид Прайс
0

Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа направи изненадващо и доста интересно признание. Суперзвездата на тежка категория в професионалния бокс разкри, че е бил нокаутиран на спаринг сесия от Дейвид Прайс.

Това се е случило в периода, когато Ей Джей още беше олимпийска надежда на Великобритания. Още по-любопитна е предисторията на въпросния тренировъчен мач. Тъй като тя обвързва и времето, в което актуалният световен шампион имаше проблеми с местните власти.

Дейвид Прайс отдавна загуби статута си на претендент, с какъвто боксираше допреди 10-ина години

В онзи период трябваше да пренощувам в ареста. Бях задържан за 24 часа от полицията и ми се наложи да отида за спаринга веднага, след като ме пуснаха. Хванах влака, защото бяха конфискували колата ми. Необходимо бе усилие просто, за да са стигна до залата”, разказва Джошуа.

Той определя Прайс и за един от най-добрите, в онзи период.Наистина вярвам, че той беше много, много добър по онова време. Направихме спаринг, а аз допуснах доста грешки. Всички тези обстоятелства не помагат, когато се боксираш срещу елитен съперник. Наложи са още едно момче в залата да ми помогне, за да изляза от ринга”, споделя още Ей Джей.

След по-малко от седмица, на 25 септември на стадиона на „Тотнъм” в Лондон, Джошуа ще се изправи срещу Александър Усик в поредна защита на световните си титли. Това ще бъде първи мач за британеца от победата му над Кубрат Пулев с нокаут в 9-ия рунд на „Уембли Арена” на 12 декември миналата година.