Начало Бокс Странджа е най-силният турнир в света

Странджа е най-силният турнир в света

Странджа е най-силният турнир в света
0

Президентът на Европейската боксова конфедерация – Йоанис Филипатос, постави изключително висока оценка за работата на БФ Бокс. Той пристигна специално за откриването на 74-ото издание на Международния турнир за Купа „Странджа“, като го определи за най-силния в света в момента.

„Турнирът е изключително силен и на много високо ниво. В момента това е най-успешният турнир в света. С президента на българската федерация Красимир Инински сме много добри партньори и си сътрудничим на високо, европейско ниво, като резултатите говорят сами за работата, която той върши. Смело мога да заявя, че България винаги е била пример за всички, като организатор на големи турнири. А да се направи подобен е изключително сложно. Но когато става въпрос за „Странджа“, ние нямаме никакви колебания и притеснения, защото знаем какво да очакваме“, заяви д-р Филипатос.

Той изрази увереност, че България разполага с всичко необходимо, за да организира и олимпийска квалификация догодина. Освен това Йоанис Филипатос похвали и развитието на бокса в страната. „В последните 4 години България показва страхотен прогрес. Имате медали, както при мъжете, така и при жените, на олимпийски и световни първенства. Прогресът на българския бокс е видим за всички, а вашите състезатели всяват респект у противниците“, каза още шефът на Европейската конфедерация.

Генералният секретар Риа Рамнарине допълни: „От опита, който имам, България показва пътя. Тук винаги участниците са били не само многобройни, но и на много високо ниво, като качество. 38 държави на едно място, това е невероятно. Очакваме, че и тази година ще се справите безупречно. Поздравления към федерацията за организацията, невероятни сте“.

тагове: