Начало Бокс Фюри се завръща за трилогия с Чисора

Фюри се завръща за трилогия с Чисора

Фюри се завръща за трилогия с Чисора
0

Тайсън Фюри предизвика Дерек Чисора и обяви, че ще се завърне, ако сънародникът му се съгласи за трети двубой между тях. Двамата се срещнаха през 2011-а и 2014-а като Фюри записа съответно победа с единодушно съдийско решение в първия и ТКО победа в 10-и рунд на втория двубой.

След като записаха 22 рунда на ринга, те се превърнаха в добри приятели, които дори си гостуваха често. А „Циганския крал“ подкрепи Чисора в няколко от мачовете на „Войната“ в чужбина.

Всичко това се промени, когато Чисора обяви в телевизионно студио, че е склонен да заложи къщата си за победа на Дилиън Уайт над Фюри в сблъсъка им, който се проведе този април. „Циганския крал“ нокаутира Уайт в 6-и рунд, защитавайки титлата на WBC, а Чисора се появи на афтър партито в къщата на Фюри.

Според Фюри Чисора му се е извинил, но това не е било достатъчно и той обяви, че двамата вече не са „дружки“ и би разбил лицето на бившия си приятел, ако двамата се срещнат някъде.

Преди седмица приближени на Чисора пуснаха информация, че хора от лагера на Фюри са провели неформални разговори за организирането на трилогия, но слуховете бяха опровергани от Еди Хърн – мениджърът на Чисора.

Вчера обаче Тайсън Фюри пусна видео в социалните си мрежи, чрез което предизвиква „Войната“.

„Наричаш се „Войната“, но би трябвало да се наричаш „Пиле“, защото бягаш от трилогията! Това ще е най-добре платеният ти мач, просто подпиши договора!“

Мнозина фенове и специалисти вече изразиха съмнението си дали мачът ще се продаде, тъй като Фюри записа доминантни победи и в двата предишни двубоя. Той отбеляза общо 438 попадения срещу само 168 за Чисора и от всичките 22 рунда „Войната“ е взел само един.

Ако това не е поредният фишек от „Циганския крал“, действителност има голям шанс да видим трилогията, колкото и странно да се струва за някои хора. Чисора не е боксьор, който бяга от предизвикателство, а и чекът му ще е добър. За Фюри това ще е двубой без риск, който да го държи активен, ако е решил да чака победителя от Усик-Джошуа 2, за евентуален сблъсък идната пролет.

Припомнете си двата двубоя между двамата британци: