Начало ММА Порие намекна, че дните му в октагона са преброени

Порие намекна, че дните му в октагона са преброени

Порие намекна, че дните му в октагона са преброени
0

Дъстин Порие претърпя загуба с нокаут в последния си мач за UFC през изминалия уикенд, когато Джъстин Гейджи се наложи с брилянтен ритник в главата за титлата BMF. В последвалите дни „Диаманта“ даде доста интервюта, а за The MMA Hour намекна, че обмисля да се пенсионира в обозримото бъдеще.

Все още се чувствах страхотно и мога да се съревновавам с тези момче. Все още обичам този спорт, но и го ненавиждам, така че трябва да намеря баланса. Всеки ден е различен. Всичко е, като въртележка от емоции. Обичам го и го мразя. Той ми даде всичко, което имам, но в същото време ми отне толкова много време. Налага ми се да съм егоист. Пропуснах толкова много рождени дни. Не се оплаквам, защото с него получих всичко, което има, а, за да си на най-високо ниво, трябва да съм егоист и да съм фокусиран постоянно върху себе си. Пропуснах доста неща. Но нали съм „Г-н Завръщане“. Никога не съм губил два мача под ред за 47 битки. Не мисля, че бих се оттеглил със загуба. Но и същевременно не съм сигурен. Както казах на пресконференцията, не съм по-добър от тези момчета, а просто правя това от много дълго време насам. Не се готвя да се бия с новите момчета в UFC или нещо такова. Трябва да му придам смисъл. Иначе ще е просто бой заради боя. Правя това през целия си живот. Постигнах всичко, биейки се. Добрах се до страхотно място. Би трябвало да значи нещо. Последният ми бой бе за наследството. Затова ме заболя толкова“, сподели Порие.

Той е на 34 години, но кариерата му стартира, когато бе на 20 през далечната вече 2009 г. В последствие стигна до шампионския колан в лека категория след удивителен мач с Макс Холоуей. В миналото има победи над Антъни Петис, Конър МакГрегър, Дан Хукър, Майкъл Чандлър, Боби Грийн и Джъстин Гейджи.

Изглежда, че един от следващите му мачове най-вероятно ще е неговият последен. Когато и това да стане, той ще бъде започнем, като едно от величията на този спорт.