Начало Бокс Теди Атлас смята, че Антъни Джошуа е надценен

Теди Атлас смята, че Антъни Джошуа е надценен

Теди Атлас смята, че Антъни Джошуа е надценен
0

Антъни Джошуа (28:3) може и да е двукратен обединен световен шампион с актив от 28 победи с 25 нокаута и само 3 поражения, но въпреки това един от най-доказаните треньори в света на бокса – Теди Атлас, смята, че британецът е надценен.

Питам отново – кого е победил? Губел и то с нокаут. Да, добре, последните две поражения бяха от Усик, беше наранен, загуби с решение и показа сърце. Но беше нокаутиран от Руиз, който прие срещата с много кратко предизвестие. Наистина смятам, че Джошуа винаги е бил надценяван, но може да привлича големите пари“, каза Атлас, цитиран от Boxing TV.

Не е лъжа, че „Ей Джей“ изкара голяма част от кариерата праволинейно в стила си. Критики имаше още преди поражението от Анди Руиз през 2019 г. Победите му над Джоузеф Паркър и Карлос Такам бяха постигнати основно в мощните размени, когато Джошуа бе в пика на своята сила. Французинът обаче изглеждаше по-добре в началните рундове със спазването на добра тактическа дисциплина, а новозеландецът се движеше много повече, като единствено отстъпваше в пласирането на силовите удари.

От друга страна фактите са налице. Антъни Джошуа е олимпийски шампион и двукратен носител на четири от петте най-значими пояса в тежка категория. Освен това винаги е правел поне една успешна защита на статута си на световен шампион.

Следващата среща за британеца е на 21 септември срещу Даниел Дубоа, където ще бъде заложена титлата на IBF, след като федерацията принуди Олександър Усик да се откаже от нея скоро след успеха му над Тайсън Фюри.