Начало Бокс Теди Атлас: Антъни Джошуа винаги е бил надценяван

Теди Атлас: Антъни Джошуа винаги е бил надценяван

Теди Атлас: Антъни Джошуа винаги е бил надценяван
0

Един от водещите треньори в бокса – Теди Атлас, отправи остра критика към олимпийския и двукратен световен шампион Антъни Джошуа в навечерието на преговорите с Дионтей Уайлдър. Той смята, че британецът е надценен за качествата си с оглед съперниците, с които се е боксирал през годините.

Нека ви попитам – кого е победил? Загуби и то с нокаути. Добре, в последните два мача срещу Усик загуби с решения, но беше изпаднал в нокдаун и показа сърце. Преди това бе нокаутиран от Руиз, който прие срещата в последната минута. Наистина смятам, че Джошуа винаги е бил надценяван, макар да носи големите пари“, каза Атлас, цитиран от Boxing TV.

„Ей Джей“ е професионалист от 2013 г. насам, когато нокаутира Емануеле Лео още в първия рунд, а в последствие най-сериозните му съперници бяха Кевин Джонсън, Дилиан Уайт, Чарлс Мартин и Доминик Бризийл. През 2017 г. дойде звездният му миг срещу залязващата звезда Владимир Кличко, стигайки до технически нокаут в предпоследния рунд, за да спечели коланите на IBF, IBO и WBA, който тъкмо бяха овакантени от Тайсън Фюри. Последваха знаменити победи над Джоузеф Паркър и Александър Поветкин, а през 2019 г. бе шокиран от Анди Руиз в Ню Йорк с първата му кариерна загуба. Някъде там увереността му започна да се губи и трябваше коренно да промени стила си за реванша. След това се възползва от прекарания COVID-19 на Кубрат Пулев, но в последствие дойде и срещата с Олександър Усик, която всички вече до болка знаят как завърши и в двете ѝ издания.

Победите над Джърмейн Франклин и Робърт Хелениус със сигурност са добър знак за Антъни Джошуа, но съвсем не убедиха хората, че е готов, за да се изкачи за трети път на световния връх. Триумф обаче над Дионтей Уайлдър би го изстреляло обратно начело в редицата и току виж го видим срещу Тайсън Фюри и Усик преди да сложи край на спортната си кариера.