Начало Бокс Легенда в бокса: Пулев имаше голяма кариера като аматьор

Легенда в бокса: Пулев имаше голяма кариера като аматьор

Легенда в бокса: Пулев имаше голяма кариера като аматьор
0

Легендарният боксов треньор и член на боксовата „Зала на славата“ – Теди Атлас разкритикува Кубрат Пулев. Наставникът, извел цели 18 състезатели до световната титла и бил част от екипа на Майк Тайсън, смята, че „Кобрата“ е на възраст, която няма да му позволи да бъде на необходимото ниво, за да спечели сблъсъка с Джошуа.

Пулев имаше голяма кариера като аматьор, но той не е млад. На 38 е, много близо до 40. Нещата се променят на 40. Имаш Пулев, който е леко разочарован, беше добър аматьор, от България е, но не е това, което си мислеха, че ще бъде. Той беше нокаутиран от Владимир Кличко през 2014, след това спечели всичките си мачове, но не са на това ниво“, анализира Атлас.

Атлас коментира и „завръщането на трона“ на Антъни Джошуа.

„Много хора мислеха, че Джошуа е най-добрият, но след това беше нокаутиран от Руис, но после се възроди, което не е лесно. Джошуа се завърна, използва физиката си. Той стана евтина версия на Мохамед Али. И не му се подигравам, защото всеки би бил евтина версия на Мохамед Али. Свърши много добра работа, направи това, което трябваше във втория мач с Руис, да играе със слабостите на Руис. В следващия мач ще е интересно, дали ще е нов стил или ще е комбинация от новия и стария стил“ , добави Атлас.

Припомняме, че Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще спорят в сблъсък за световните титли в „тежка“ категория. Първоначално двубоят трябваше да се проведе на 20 юни на „Тотнъм Стейдиъм“ в Лондон. Разрастващата се световна пандемия от коронавирусна инфекция принуди организаторите да преместят сблъсъка и новата дата е вече ясна – 25 юли.

Източник: dsport.bg

#ОтговорниВкъщи