Начало Бокс Кубрат Пулев: По-подвижен съм от Руис и Джошуа ще внимава

Кубрат Пулев: По-подвижен съм от Руис и Джошуа ще внимава

Кубрат Пулев: По-подвижен съм от Руис и Джошуа ще внимава
0

Кубрат Пулев е обнадежден за шансовете си да спечели световните титли в тежка категория. Неговият съперник, световният шампион Антъни Джошуа, прогнозира своя победа с нокаут в 11-ия рунд на сблъсъка им в Лондон. Кобрата отговори на британеца пред БНТ.

Пулев разкри какво е по-различното сега от последния му шанс за пояса срещу Владимир Кличко.

„В момента съм в тренировъчен процес. Имам необходимото време, а не като при „Зауерланд“, които ми казваха на втория месец – „давай, играеш за световна титла“ и го разбирах от медиите. Направили сме план, ще се подготвям в Германия, тъй като мачът е в Европа. Всички тези години, които съм тренирал в националния отбор като юноша и при мъжете, сега трябва да се осмислят. Аз ще дам всичко от себе си. Бърза победа едва ли ще мога да търся и да направя. Но смятам, че един хубав успех с нокаут в девети-десети рунд е напълно реален“, сподели Кобрата.

За Кубрат наградният фонд не е важен.

„Наградният фонд за мен не е толкова важен. Има някаква гарантирана сума, оттам нататък всичко може да бъде двойно и тройно, така че не мога да кажа нищо. Всичко зависи от гледаемостта, от pay per view. Сумата първо е конфиденциална, второ не смятам, че това е важното в случая. Важно е, че събитието е огромно. Аз се надявам да отида и да победя за България. Важното е да спечеля, важното е да отида и да го нокаутирам“, каза още Кобрата.

Кобрата е убеден, че Джошуа ще бъде особено предпазлив срещу него.

„Въпросът е аз какво мога да направя. Не видях нищо особено от негова страна. Всеки един удар може да бъде решаващ. Той беше предпазлив, защото, както се казва – „парен каша духа“. Предполагам, че и сега ще бъде предпазлив, защото аз съм много по-подвижен от Анди Руис и го очакват много сериозни изненади. От моя страна ще наблегнем върху абсолютно всичко – и върху физическата подготовка, и върху удара, и върху бързината. Боксът е един от най-комплексните спортове и едно нещо да куца, може да бъде малкото камъче, което да обърне колата“.

Битката е на 20 юни. И двамата боксьори имат само по една загуба при професионалистите – Джошуа падна от Анди Руис-младши, а Пулев от Владимир Кличко.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.