Начало Борба UWW намери заместник на руснаците, които се оттеглиха от Олимпийските игри

UWW намери заместник на руснаците, които се оттеглиха от Олимпийските игри

UWW намери заместник на руснаците, които се оттеглиха от Олимпийските игри
0

UWW публикува на своя уебсайт информация за преразпределението на олимпийските лицензи на руските борци, които отказаха да се състезават в Париж.

Вместо руските борци в свободния стил Начин Монгуш (57 кг), Арслан Багаев (86 кг) и Абдула Курбанов (125 кг), които бяха допуснати до игрите от МОК, право да се борят в Париж получиха съответно казахстанският борец в лека категория Мейранбек Картбай и украинците Василий Михайлов и Александър Хоцяновски.

По-рано лицензът на олимпийския шампион Заурбек Сидаков (74 кг) беше даден на китаеца Фън Лу, а мястото на един от най-титулуваните борци в свободния стил в света Абдулрашид Садулаев на тепиха във френската столица трябва да заеме представителят на Украйна Иля Арчая. Шамил Мамедов (65 кг), който спечели квота, все още я притежава. Според пресслужбата на МОК дагестанецът, който се бори за Москва, е потвърдил участието си в игрите, но все още не го е обявил официално. Ако възпитаникът на спортното училище „Гамидов“ в Махачкала реши да се състезава на Игрите, той ще бъде единственият руски представител на турнира по борба в Париж.

В класичекста борба, както вече съобщихме, МОК одобри участието само на двама руснаци – Алан Остаев (87 кг) и Магомед Муртазалиев (97 кг). Техните олимпийски ваучери получиха Турпал-Али Бисултанов от Дания и Лукас Лазогианис от Германия.

Руските лицензи за жени отидоха при спортисти от Германия, Франция и Украйна.

тагове: