Начало Бокс Боксьорите доминират класацията за най-добре платените атлети от 1990 г. насам

Боксьорите доминират класацията за най-добре платените атлети от 1990 г. насам

Боксьорите доминират класацията за най-добре платените атлети от 1990 г. насам
0

Боксът може и да преживява периодично своите кризисни моменти, но въпреки това си остава един от най-добре платените спортове в света. Доказателство за това е класацията на Forbes, която изчислява по-години притежанията на атлетите. Малкълм Лемънс от Vetted Sports прави компилация, демонстрираща нагледно парите, с които разполагат всички водещи спортисти в периода 1990-2022 г.

В началото Майк Тайсън доминира класацията, тъй като добре знаете, че 90-те бяха именно неговите години. Той чупеше рекорди и челюсти, като организаторите му плащаха десетки милиони, за да оглавява най-значимите гали по света.

Ивендър Холифийлд пръв минава границата от $50 млн. за година, но човекът, който вдигна най-високо летвата е Флойд Мейуедър. Той дори е считан за първия милиардер изобщо сред спортистите, макар да има известен спор между него и баскетболната легенда Майкъл Джордан.

Конър МакГрегър пък е единственият MMA боец, който попадна в престижната класация. Неслучайно днес той е считан за един от най-популярните спортисти по света, нареждайки се до футболните великани Лионел Меси и Кристияно Роналдо.