Начало ММА Аспинал е прекарал под 5 минути в октагона за последните си 4 мача

Аспинал е прекарал под 5 минути в октагона за последните си 4 мача

Аспинал е прекарал под 5 минути в октагона за последните си 4 мача
0

Продължителността на рундовете в UFC е добре позната на феновете на смесените бойни изкуства. В рамките на 5 минути бойците имат достатъчно време, за да разучат съперника и да приложат своите-собствени стратегии за успех. Том Аспинал обаче не се е възползвал от цялата продължителност на даден рунд от доста-доста дълго време насам. Той дори няма сумарно достатъчно време в последните си четири срещи, за да запълни въпросните 5 минути.

Оказва се, че британецът има точно 3:37 минути в екшъна от юли 2022 г. насам.

Аспинал приключи с компромисите: Бия се с победителя от Джоунс срещу Миочич

Всичко започна с онази злощастна загуба в първия мач от Къртис Блейдс, когато Аспинал получи тежка контузия в коляното още до 15-тата секунда. Заради нея кариерата му висеше на косъм, но ето, че се възстанови и дори взе реванш срещу американеца през изминалия уикенд. Този мач продължи само 60 секунди.

Преди това Сергей Павлович бе нокаутиран за минута и 9 секунди, а още по-рано Марчин Тибура бе спрян за минута и 13 секунди. Това прави общо точно 3:37 секунди.

За сравнение, мачът на Том Аспинал с Александър Волков през март 2022 г. продължи 3:45 минути. Тогава той надви руснака със събмишън. А серията му от завършеци в рамките на първия рунд датира от септември 2021 г., когато просна на земята Сергей Спивак.

В кариерата му в UFC единствено Андрей Арловски е издържал повече от пет минути. Ветеранът бе спрян с хватка за предаване във втората част.

А в цялата си кариера Том Аспинал никога не е стигал до съдийско решение. Най-дългата му среща е от юни 2015 г., когато губи със събмишън мача си срещу Стюърт Остин във веригата BAMMA.