Начало ММА Кой нокаут в клетката на UFC е ощастливил най-много Дейна Уайт?

Кой нокаут в клетката на UFC е ощастливил най-много Дейна Уайт?

Кой нокаут в клетката на UFC е ощастливил най-много Дейна Уайт?
0

През всички години, в които UFC съществува октагонът на компанията е запаметил стотици невероятно моменти със зрелищни нокаути, събмишъни и демонстрация на висше спортно майсторство. Общото между 99% от тези моменти е, че те са станали пред очите на един човек – Дейна Уайт.

През годините Уайт неколкократно е демонстрирал равна отдалеченост от атлетите, стремейки се да не показва своите пристрастия, въпреки че неведнъж е влизал в спорове със самите тях по различни причини или не е успявал да прикритие симпатии. Има обаче един боец, чиято загуба е ощастливила Уайт и днес той го заявява открито. В интервю за GQ директорът на UFC казва, че нокаутът, който Чък Лидел постига срещу Тито Ортиз е „любимият момент в историята на UFC“.

Уайт е толкова доволен от успеха на Чък срещу Тито, че дори поисква ръкавиците на Лидел, които да постави в стъклена рамка на стена в дома си.

Вероятно радостта на Уайт към онзи момент е подсилена от конфликта му с Тито Ортиз, който достига до измерения, в които се обмисля боксов двубой между двамата. В даден момент Дейна дори започва да се подготвя за такава битка, когато е на 37-годишна възраст, но боят така и не се осъществява. Запитан дали все пак би влязъл в истински сблъсък сега, президентът на най-голямата ММА организация признава, че вече е на 53 години – възраст, в която подобна авантюра е немислима.

Уайт отговаря и на редица други въпроси на потребители, един от тях, от които е дали би определил пенсионирания дагестанец Хабиб Нурмагомедов като най-големия „pound for pound“ атлет за всички времена. Президентът на организацията признава, че постиженията на Джон Джоунс категорично го поставят на върха в тази класация.

Вижте и известната победа на Чък Лидел срещу Тито Ортиз, която впечатлява толкова много Дейна:

Въпреки успехът на Лидел, Тито печели трилогията срещу Чък 14 години по-късно след нокаута, което вероятно не се е понравило особено на президента на UFC.