Начало ММА Андерсон Силва: Принуждаваха ме да се откажа
0

Андерсон Силва: Принуждаваха ме да се откажа

Андерсон Силва: Принуждаваха ме да се откажа
0

ММА легендата Андерсон Силва коментира за пръв път освобождаването си от UFC, като обяви, че е бил принуждаван да се пенсионира.

Преди дни шефът на веригата Дейна Уайт заяви, че пътищата им с “Паяка” се разделят след 14 години заедно, а бъдещето на 45-годишния бразилец изглеждаше далеч от боевете. Силва, обаче, използва социалните медии, за да успокои феновете си, че не мисли за пенсия и обвини UFC в опит насила да го накарат да прекрати кариерата си.

“Здравейте на всички. Не исках да повдигам темата, особено защото съм във ваканция, а поговорката гласи. “Сделката си е сделка”. Искам всички мои фенове да знаят, че това е момент на радост и благодарност! Чувствам се свободен, след като имаше опит пенсионирането ми да бъде форсирано! Обичам и винаги съм обичал това,което правя, победите и загубите са част от него, това няма нищо общо с възрастта. Допуснах технически грешки и загубих, но не загубих най-важното – волята и желанието да правя това, което обичам. Все още нося духа на воин и горящият огън в сърцето ми ме мотивира. Имам пълна вяра, че все още мога да се бия с елита в ММА. Приемам този момент като време да погледна кариерата си и да планирам следващия си ход. Останете на линия”, обърна се “Паяка” към последователите си.