Начало ММА Дейна Уайт освободи Андерсон Силва след 14 години в UFC

Дейна Уайт освободи Андерсон Силва след 14 години в UFC

Дейна Уайт освободи Андерсон Силва след 14 години в UFC
0

Краят на една ера! След 14 дълги години Андерсон Силва вече не е част от UFC. „Паяка“ имаше още една битка до края на договора си, която няма да се състои.

Наскоро бразилецът загуби от Юрая Хол при последната си поява в октагона.

Мнозина още тогава се досетиха, че повече няма да го видим в най-популярната организация за смесени боеве. Такива бяха и думите на Дейна Уайт.

Шефът на промоцията многократно намекна, че Силва вече не е същият и е време да „окачи ръкавиците“.

twitter.com

Някогашният доминатор в средна категория с 16 поредни победи в UFC (рекорд) приключва с 6 загуби в последните си 8 битки.

В Бразилия той е приеман като божество. Андерсон Силва е една от причините в Страната на кафето толкова да обичат ММА. В периода между 2006 и 2013 година „Паяка“ беше най-разпознаваемата личност в UFC и си заслужи място в „Залата на славата“.

Сега 45-годишният боец ще трябва да си търси някоя по-непопулярна организация. Наскоро получи отказ от „Белатор“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.