Начало ММА Уайт отрече да е затварял устите на бойците с договори
0

Уайт отрече да е затварял устите на бойците с договори

Уайт отрече да е затварял устите на бойците с договори
0

Президентът на UFC Дейна Уайт категорично отрече да е принуждавал бойците да подписват договори, с които се задължават да не критикуват взетите мерки за борба с коронавируса по време на UFC 249.

Информация за документа беше разпространена малко след края на шоуто в Джаксънвил, Флорида, като, според него, участниците са заплашени от отнемане на премии и хонорари, ако изразят публично несъгласието си с действията на компанията относно ограничаването на разпространението на COVD-19. В типичния си стил, Дейна Уайт не пропусна да се заяде с журналиста, който пръв разпространи новината – Стивън Еспиноса от „Шоутамй Спортс“.

Не е вярно. Преди всичко, в договора има част за очерняне. Клаузата е в контрактите на всички нас. Това подмолно малко коп*ленце не е ли адвокат? Не знае ли какво е клауза за очерняне? Това е ако злепоставиш компанията. Аз не съм ши*ан адвокат, а знам отговора на този въпрос. Това е все едно да кажете: „Никога не са ме тествали, UFC никога не ме провери за коронавирус“. Но ако излезете и кажете нещо критично за тестването, което е истина, това няма да е очерняне. Къде е завършил право този глупак? Не го понасям, подло малко коп*ленце, ако не сте разбрали, каза Уайт.