Начало Други София ще домакинства олимпийска квалификация по таекуондо

София ще домакинства олимпийска квалификация по таекуондо

София ще домакинства олимпийска квалификация по таекуондо
0

Федерацията на Стария континент по олимпийско таекуондо реши на съвещание българската столица София да приеме квалификациите за Игрите в Токио за зона Европа, съобщиха от monitor.bg.

Надпреварата ще се състои между 30 и 31 януари 2021 година.

Президентът на Европейската федерация по таекундо Сакис Прагалос заяви, че се надява да няма ново отлагане, въпреки че в момента Старият континент страда от втора вълна на пандемията и в много страни са въведени ограничения, свързани с пътуването.

Олимпийските квалификации ще се състоят, само ако всички участващи отбори успеят да изпратят състезателите си. Ако спортисти от някоя от страните не могат да пътуват заради национални ограничения, ще се наложи отново да пренасрочим надпреварата. Желанието ни е да проведем квалификационния турнир възможно най-рано през 2021 година, но основният ни приоритет е всички наши членове да могат да се включат в това важно състезание“, коментира Прагалос.

Припомняме, че квалификациите бяха преместени от Милано в Москва през миналата пролет, след като Италия беше ударена много сериозно от пандемията от коронавирус. В последствие те бяха отменени. Причината е разпространението на COVID-19, както и пренасочването на Олимпоийските игри за следващата година.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".