Начало Други София ще домакинства олимпийска квалификация по таекуондо

София ще домакинства олимпийска квалификация по таекуондо

София ще домакинства олимпийска квалификация по таекуондо
0

Федерацията на Стария континент по олимпийско таекуондо реши на съвещание българската столица София да приеме квалификациите за Игрите в Токио за зона Европа, съобщиха от monitor.bg.

Надпреварата ще се състои между 30 и 31 януари 2021 година.

Президентът на Европейската федерация по таекундо Сакис Прагалос заяви, че се надява да няма ново отлагане, въпреки че в момента Старият континент страда от втора вълна на пандемията и в много страни са въведени ограничения, свързани с пътуването.

Олимпийските квалификации ще се състоят, само ако всички участващи отбори успеят да изпратят състезателите си. Ако спортисти от някоя от страните не могат да пътуват заради национални ограничения, ще се наложи отново да пренасрочим надпреварата. Желанието ни е да проведем квалификационния турнир възможно най-рано през 2021 година, но основният ни приоритет е всички наши членове да могат да се включат в това важно състезание“, коментира Прагалос.

Припомняме, че квалификациите бяха преместени от Милано в Москва през миналата пролет, след като Италия беше ударена много сериозно от пандемията от коронавирус. В последствие те бяха отменени. Причината е разпространението на COVID-19, както и пренасочването на Олимпоийските игри за следващата година.