Начало Видео Слави Бинев: Бяхме ограбени с два медала (ВИДЕО)

Слави Бинев: Бяхме ограбени с два медала (ВИДЕО)

Слави Бинев: Бяхме ограбени с два медала (ВИДЕО)
0

Президентът на Българска федерация по Таекуондо (олимпийската версия) Слави Бинев отправи сериозни критики към съдийството след първите два дни на Европейското първенство за мъже и жени, на което за първи път България е домакин. До момента страната ни има един бронз, извоюван от Илина Иванова. 

„Най-лесно е да се обвиняват реферите. Това е мое, лично мнение, но аз съм предубеден. Осъзнава този факт, но …смятам, че бяхме ограбени с два медала. Казвам го най-отговорно. Дори чужденци ми се обадиха и казаха, че трябва да си поговорим малко по въпроса. Когато сили са изравнени един много малък жест, може да прати нещата в една или в друга посока“, посочи Бинев.

Бинев, който също така е президент на Европейската континентална професионална таекуондо федерация и вицепрезидент на Световната професионална федерация по таекуондо, говори за олимпийската квалификация.

„Няма да крия, че нашите най-големи усилия са насочени към европейската олимпийска квалификация. В момента ние правим експеримент с изключително млади състезатели на европейското. За мен това е един тестови турнир, колкото и невероятно да звучи това, защото всъщност голямата ни амбиция е да пратим човек на Олимпиадата и да влезем в зоната на А отборите.“