Начало ММА Бъчваров с достойно представяне в дебюта си за ACA
0

Бъчваров с достойно представяне в дебюта си за ACA

Бъчваров с достойно представяне в дебюта си за ACA
0

Българският професионален ММА боец Пламен Бъчваров се би мъжки, но загуби в дебютния си двубой за „Absoulute Championship Akhmat“. Българинът отстъпи с единодушно съдийско решение от боеца от Беларус Игор Ходкевич. Двамата премериха сили в подгряващ двубой от бойната галавечер ACA 121, която се провежда в Минск.

Как протече двубоят

Рунд 1 

Първият рунд от дебюта на Бъчваров в ACA премина в опити на българина да пренесе двубоя на земя. Неговият съперник показа добра защита от събаряния в средата на клетката и с гръб към нея и не допусна нито едно чисто събаряне. Роденият в Горна Оряховица боец изчакваше своя момент да скъси дистанцията и да събори опонента си, а най-добре за него в стойка работеше неговото дясно кроше, което на няколко пъти попадна точно в брадата на Ходкевич.

Рунд 2

Опитите за поваляния на 27-годишният Бъчваров продължиха и във втората част. Родният ММА боец заби противника си на клетката и започна да търси събаряния в един или двата крака на противника му. Беларусинът защитаваше добре и в последните две минути на рунда дори успя да обърне ситуацията в своя полза и повали Бъчваров. Ходкевич успя да нанесе и силен граунд-енд-паунд преди последния гонг за рунда, но Пламен показа сърце на шампион и добра защита.

Рунд 3

В последния рунд на двубоя умората повлия на опитите на Бъчваров за събаряния и те бяха защитавани с лекота от Ходкевич. Беларусинът успя да притисне българинът с гръб към клетката и отбеляза серия от попадения в главата му, но Бъчваров успя да се възстанови и да продължи двубоя. Въпреки яростните атаки, съдията не прекрати двубоя и даде шанс на Бъчваров да се върне в него. В последните секунди на битката Пламен бе в заплаха от събмишън, но се защити умело.

Това бе 12-ти професионален двубой за Бъчваров и едва трета загуба в кариерата му.

По-късно тази вечер на същoто събитие Никола Дипчиков ще премери сили с Магомедрасул Гасанов от Русия в спор за временната титла в „средна“ категория на ACA.  

Boec.BG ще отразява пряко представянето на българския ММА боец.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".