Начало Интервюта Пламен Бъчваров за пътя към подписването с ACA

Пламен Бъчваров за пътя към подписването с ACA

Пламен Бъчваров за пътя към подписването с ACA
0

България вече може да се гордее с втори боец във втората по популярност в света професионална ММА верига. През октомври, 2020-та роденият в Горна Оряховица боец Пламен Бъчваров подписа договор с чеченската организация „Absolute Championship Akhmat“. 27-годишният Пламен, който има 9 победи и 2 загуби на професионалната сцена, даде специално интервю за Boec.BG, в което разказва за обстоятелствата, довели до това да подпише с ACA и как се е отразила пандемията от коронавирус за развитието на кариерата му.

 

– Разкажи ни как се случи така, че да подпишеш с една от най-големите ММА вериги в света?

– Подписването ми с ACA дойде от нищото. Мениджърът ми ми съобщи, че от веригата търсят боец на тази категория, а след това ме попита дали искам да подпиша с тях. Дори не се замислих, а веднага приех. Това е една огромна възможност, която не трябва да се изпуска!

– Как се почувства, когато договорът вече беше факт?

– Чуството да имаш договор с втората по популярност организация в света е страхотно. Дава различна мотивация за стремеж към успехи.

Пламен Бъчваров с договора с „Absolute Championship Akhmat“

– Какво искаш да постигнеш в тази организация?

– Първата ми цел е да постигна сигурна и заслужена победа в дебюта ми, а след това ще мисля стъпка по стъпка нагоре.

Пламен трябваше да дебютира за ACA на 13-ти ноември срещу грузинеца Раул Татураули, но двубоят пропадна заради положителна проба за коронавирус. 

ACA 114: 🇬🇪 Raul Tutarauli 🆚 Plamen Bachvarov 🇧🇬 !

Who do you choose, Georgian master of knockouts or Bulgarian young blood!?

📺 Live broadcast only on PPV!

Публикувахте от ACA в Вторник, 3 ноември 2020 г.

– Трябваше да дебютираш за АСА в края на миналата година, но COVID-19 отложи битката ти. Съжаляваш ли, че се получи така, или се радваш, че имаш повече време за подготовка?

– Тези неща са нормални в спорта. Особено в тази обстановка с COVID-19 много често бойци отпадат от галавечери.

Талантливият българин се състезава в „лека“ категория и е участвал в двубои за няколко родни и чуждестранни вериги. На 19-ти юли, 2017-та побеждава руснака Муслим Абдулаев с единодушно съдийско решение в двубой, който е организиран от „предшественика“ на ACA – „Absolute Championship Akhmat“.

– Вече си играл веднъж в предшественика на ACA – „Absolute Championship Berkut“. Какво беше чувството да стъпиш в тяхната клетка и това ли бе най-трудно извоюваната ти победа?

– Да, аз имам една победа в ACB. Това бе първата ми професионална среща извън България. Беше много голяма емоция за мен. Тогава бях повикан като заместник на състезател, който бе отпаднал от бойната карта. Нямах сключен договор с организацията. Сега е малко по-различно.

Пламен Бъчваров след победата над Муслим Абдулаев в клетката на ACB

-Как оценяваш за себе си 2020-та? Подписа с голяма организация, но пък спортът беше в затишие през по-голямата част от годината. Колко трудно беше за теб това да си извън клетката за такъв период?

-2020 година за мен не беше много успешна в професионален план, но в края на годината се случи нещо, за което винаги съм мечтал – подписах договора си с ACA.

-Ти тренираш и се готвиш с някои от най-добрите ММА бойци в България и се занимаваш с този спорт от дълго време. Какво е нивото на българския ММА според теб?

-За нивото на Българският ММА смятам, че не е много добро, защото се изискват финанси за да си професионален състезател на високо ниво. Повечето бойци нямат тази възможност и за това няма градивност.

Другият българин, който е част от АCA, е Никола Дипчиков. Той е в серия от три поредни победи в ACA и е фаворит за следващ претендент за титлата в „средна“ категория на организацията.

– Не си единственият българин в ACA. Никола Дипчиков се състезава в средна категория и е близо до шампионски двубой. Мотивиран ли си от успехите му?

– За Никола Дипчиков смятам, че е пример как въпреки трудностите, той продължава да жъне успехи и да върви напред. Пожелавам победа в следващата му среща. Дано тя да бъде за шампионския колан на ACA!

-Кое е най-важното, за да успееш в спорт като ММА?

-За да успееш в ММА и във всеки един спорт най-важното е постоянството и да не се отказваш.

-Какво искаш да пожелаеш на тези, които четат това интервю?

-Искам да пожелая здраве и късмет на всички професионални атлети и любители в предстоящата 2021 година.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".