Начало ММА UFC освободиха бивш претендент за титла
0

UFC освободиха бивш претендент за титла

UFC освободиха бивш претендент за титла
0

Бившият претендент за титлата в категория „перо“ на UFC Рей Борг вече не е част от най-елитната ММА организация в света. MMAfighting.com потвърди късно вчера, че боецът е бил освобден след като не взе участие на събитието UFC Вегас 5 по-рано този месец. Мениджърът на Борг, Али Абделазиз, отказва коментар по темата.

Последната насрочена битка на Борг бе отменена без посочена причина от UFC. Това бе втора поредна отложена битка за Борг, който не участва и в двубой с Мераб Двалишвили преди това, тъй като синът му бе във влошено здраве.

27-годишният Борг се сблъсква със серия от неприятности извън клетката в последните години. Освен, че на няколко пъти не успя да премине успешно през официални претегляния, през 2018-та новороденият му син бе диагностициран с рядко срещана болест на мозъка, която изискваше серия от 12 поредни операции. 

Лошият късмет следваше Борг и в моментите преди да стъпи в октагона. През април, 2018-та, той трябваше да се оттегли от двубой, тъй като стъкло нарани окото му при известната атака на Конър Макгрегър над бус пълен с бойци.

Борг напуска UFC с 7 победи и 5 загуби. В най-тежката си битка в организацията той достигна до петия рунд в шампионски сблъсък с Димитриъс Джонсън, но загуби със събмишън.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".