Начало ММА Обявиха следващия опонент на Фигерейдо
0

Обявиха следващия опонент на Фигерейдо

Обявиха следващия опонент на Фигерейдо
0

Шампионът в категория „муха“ Дейвисон Фигерейдо ще защитава пояса си през ноември и то срещу корав бивш шампион в по-висока категория. ESPN съобщават, че следващият опонент на бразилеца ще бъде Коди Гарбрандт. Първата защита на титла на нокаутьора Фигерейдо ще се изиграе на 21-ви ноември и ще оглави събитието UFC 255.

Фигерейдо, който има 19 победи в 20 професионални срещи, победи за втори път Джоусеф Бенавидез преди по-малко от месец и така си заслужи пояса при 56 килограмовите. В първата битка между двамата бразилецът надделя с ТКО, а в последния случай записа събмишън в първия рунд. В първото съревнование между Бенавидез и Фигерейдо титлата не бе заложена, тъй като последният не успя да премине успешно през официалното претегляне.

Габрандт се върна пъм победите през юни, когато нокаутира Рафаел Асунсао във втория рунд на събитието UFC 250. Преди това състезателят на „Team Alpha Male“ записа две поредни загуби от Ти Джей Дилашоу в битки за титлата в категория „петел“.

Локацията на битката с Гарбрандт все още не е изяснена, но ESPN потвърждават, че друг шампионски двубой ще бъде част от UFC 255. Валентина Шевченко ще премери сили с набралата скорост Дженифър Мая на същата бойна галавечер.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".