Начало ММА Сехудо предизвика Волкановски (СНИМКА)
0

Сехудо предизвика Волкановски (СНИМКА)

Сехудо предизвика Волкановски (СНИМКА)
0

Бившият шампион на UFC в категории “петел”  и “муха” Хенри Сехудо предизвика носителя на титлата в “перо” Александър Волкановски, за да се превърне в “най-великия за всички времена” в ММА.

Американецът обяви оттеглянето си от октагона през май, след като победи Доминик Крус на UFC 249 с технически нокаут, но от известно време изявява готовност да се завърне. Като дразнител №1 “Трипъл Си” сочи именно Волкановски, тъй като си е поставил за цел да стане първият в историята на най-популярната верига за ММА с три титли в три различни категории.

Този път Сехудо използва социалните медии, за да предизвика австралиеца, като публикува колаж от снимки на двамата.

“Това е единственият мач, който има значение за мястото ми в историята и ще ме циментира като най-великия в моя спорт! Кой иска да ме види как карам Волкановски да подгъне коляно!?”, написа Сехудо в Instagram.

Към момента “Трипъл Си” е един от седмината бойци, спечелили титлите в по две категории на UFC. Останалите шест са Би Джей Пен, Ранди Котюр, Джордж Сейнт Пиер, Конър Макгрегър, Даниел Кормие и Аманда Нунеш. Никой обаче не е печелил пояс в три различни дивизии.