Начало ММА Шампион на RIZIN е сиурен, че ще смаже Фигерейдо
0

Шампион на RIZIN е сиурен, че ще смаже Фигерейдо

Шампион на RIZIN е сиурен, че ще смаже Фигерейдо
0

Новото попълнение на UFC Мануел Капе е убеден, че може да победи шампиона в категория „муха“ Дейвисон Фигерейдо без проблеми. Това заяви самият той пред mmafighting.com.

„Видях някои грешки в играта на Дейвисон. Вижда се, че е уверен в ударите си и бразилското джу джицу, но няма кардио. Не знам дали това е заради свалянето на килограми, защото той сваля много килограми и се изморява бързо. Няма да е добре за него, ако се бие с мен, защото моето кардио е по-добро. Ще го смажа след втория рунд на сто процента“, заяви бившия шампион на азиатската верига RIZIN.

Капе подписа с UFC през март, но все още не е дебютирал за организацията. 26-годишният боец имаше насрочен двубой с Роджерио Бонторин за средата на август, но последният получи контузия и трябваше да се оттегли.

Капе добавя, че би се изправил и срещу друг именит боец, ако Фигерейдо предпочете да защитава титлата си срещу друг опонент.

„Ще е добре да имаме Коди Гарбрандт в дивизията, защото той е бивш шампион и това ще ми даде мотивация. Обичам да се бия с големите имена. Казах на мениджъра си, че не искам лесен дебют, а някой от топ 5. Искам да съм шампион“, споделя анголецът.

Към този момент Капе има 15 победи и 4 загуби в професионалната си кариера. Той е в серия от три поредни победи, а най-популярният боец, който е побеждавал е бившият претендент за титла в UFC – Иан Маккал.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".