Начало ММА Миочич не мисли да влиза в клетката скоро
0

Миочич не мисли да влиза в клетката скоро

Миочич не мисли да влиза в клетката скоро
0

Стипе Миочич не планира да защитава скоро титлата си в тежка категория. Боецът, който е и пожарникар в Кливланд, Охайо, твърди, че фокусът му не е върху ММА сега и няма как да направи пълна подготовка за шампионска битка.

„Няма как да се бия сега. Не мога да направя пълен лагер, така че няма причина да се бия. Тежко е защото, има много неща, които се случват в света ми. Грижа се за дъщеря ми и трябва да ходя на работа. Опитвам се да правя най-доброто“, заяви американецът с хърватски корени пред „theScore“.

За последно Миочич се изправи срещу Даниел Кормие в двубой реванш и си върна титлата с ТКО в четвъртия рунд през август, 2019-та. След този сблъсък той се възстановяваше дълго време от контузия на окото, тъй като получи множество бъркания в очите от страна на съперника му в тази битка.

UFC се върнаха към организирането на събитията си, въпреки пандемията от коронавирус и феновете очакват трети двубой между Ди Си и Стипе, но шампионът не бе категоричен в датата на завръщането си и следващия опонент пред него. Това може и да бъде разочароващо за Даниел Кормие, тъй като в скорошно свое интервю той изяви желание за провеждане на подготовка за битка с Миочич и планира това да бъде негов последен двубой в кариерата му.

„Трябва да се върна към подготовката за мача с Миочич……„За последен път ще се бия със Стипе и тогава приключвам всичко. Обичам този спорт. Отдалечаването ми от него няма да е лесно, но знам, че спечелването на титлата в тежка категория е правилният начин. Стипе и аз имаме фантастична трилогия. Самият той е боец. Много уважаван човек. Пожарникар. Готин е. Но трябва да бъда шампион, когато всичко това свърши“, сподели бившият шампион в две категории в UFC.

Цялото интервю със Стипе Миочич може да видите тук:

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".