Начало ММА Хенри Сехудо разкри какво би го върнало към ММА
0

Хенри Сехудо разкри какво би го върнало към ММА

Хенри Сехудо разкри какво би го върнало към ММА
0

Решението на шампиона на UFC в категория „петел“ Хенри Сехудо да се пенсионира може и да не е окончателно. На пресконференцията след UFC 249 боецът загатна при какви условия би се завърнал към ММА битките.

„Дейна Уайт знае цифрата, ако иска да се завърна, но нека оставим всички „петли“ да се избият помежду си. Нека те се забавляват, ако се оплачат че си подбирам битките, нека погледнат резюмето ми“, заяви Сехудо.

Сехудо допълни, че „парите говорят“ и е щастлив от начина, по който са се отнасяли с него в UFC. Освен две титли в UFC, американецът може да се похвали и с олимпийски медал от Пекин 2008-ма в свободния стил борба. Този уикенд той се саморазправи с бившия хегемон в дивизията му, Доминик Круз, за два рунда, а в статистиката му стоят и победи над Димитриъс Джонсън, Ти Джей Дилашоу, Марлон Мораеш. Именно заради тези успехи Сехудо твърди, че е „най-великият в бойните спортове“ и иска да се откаже докато е на върха.

Възнаграждението на Сехудо за битките му може и да не е единственият фактор във взимането на решения за бъдещето на кариерата му. Шампионът претърпя операция на рамото през 2019-та и се възстановяваше дълго време след нея, а белегът от наложителната интервенция можеше да бъде видян с просто око в срещата с Круз. Сехудо е състезател от над 15 години и амортизацията на тялото му също може да наклони везните към решението да окачи ръкавиците.

Дейна Уайт също сподели след UFC 249, че със Сехудо коментират пенсионирането му от месеци. Президентът на най-елитната ММА организация вече има наум кой ще е един от бойците, които ще спорят за титлата на Сехудо. Въпреки това, Уайт твърди, че е дал време на Сехудо да преосмисли решението си.

Чуйте пълното изявление на Сехудо след UFC 249 тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".