Начало ММА Уайт назова кой ще се бори за титлата на Сехудо
0

Уайт назова кой ще се бори за титлата на Сехудо

Уайт назова кой ще се бори за титлата на Сехудо
0

Президентът на UFC Дейна Уайт вече има планове за категория „петел“ след като Хенри Сехудо обяви, че се оттегля от професионалния ММА. Босът на организацията заяви категорично, че руският нокаутьор Петър Ян ще е единият боец, който ще се бори за освободената от Сехудо титла, но все още не знае кой ще е негов опонент.

„Петър Ян и някой друг – това ще е битката за титлата. Ще разберем много скоро кой е и ще организираме двубой за освободената титла„, коментира Дейна Уайт на пресконференцията след UFC 249.

Мнозина бяха изненадани, че Хенри Сехудо „закача“ ръкавиците след победата с ТКО във втория рунд над Доминик Круз, но Уайт добави, че двамата със Сехудо са обсъждали тази стъпка от месеци и 33-годишният боец планирал от дълго време да сложи край на изключително успешната си кариера.

Ян имаше насрочена битка с Марлон Мораеш за 13-ти юни в Казахстан, но бойната галавечер там бе отложена заради коронавирус пандемията и към този момент битката им е с неопределен статус. В скорошно интервю за mmafighting.com Мораеш заяви, че битката все още не е отложена, но се търси локация за провеждането и. Това означава, че такъв потенциален двубой може да определи още в началото на юни нов шампион при 61-килограмовите, ако Сехудо не размисли и не промени решението си. Дейна Уайт бе категоричен, че ще даде на Сехудо малко повече от седмица да обмисли добре бъдещето на спортната си кариера.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".