Начало Бокс Майкъл Джордан отказал мач за титлата в тежка категория
0

Майкъл Джордан отказал мач за титлата в тежка категория

Майкъл Джордан отказал мач за титлата в тежка категория
0

Баскетболната икона Майкъл Джордан е имал възможност да се боксира за световната титла в тежка категория през 1993 г., но е отказал предложението.

След като Въздушния за пръв път се оттегля от NBA, той се съсредоточава върху мечтата на баща си да стане бейзболист. Според боксовият промоутър Дан Дува, обаче, това не е била единствената нова възможност за професионална реализация на тогава 31-годишната звезда. Официално към Джордан е било отправено предложение да се изправи на ринга срещу победителя от двубоя между Ивендър Холифийлд и Майкъл Муурър, като в замяна са му били гарантирани 15 милиона долара и шанс да спечели световната титла по бокс в тежка категория.

„Офертата не беше шега. Бяхме 100% сигурни. Изглежда, че г-н Джордан обича предизвикателството да доказва, че е най-добър, без значение от това в кой спорт. Бих искал да му предоставя възможността да се изправи пред най-голямото индивидуално предизвикателство в спорта, шанс да се бие за световната титла в тежка категория“, заяви Дува в писмо до агента на баскетболиста Дейвид Флак.

Отговорът на Джордан не е закъснял, като, за съжаление на промоутъра, е бил повече от красноречив.

„Не бих се би с тези момчета дори и да ми опрат пистолет в главата“.