Начало ММА Петър Ян се разсърди на UFC
0

Петър Ян се разсърди на UFC

Петър Ян се разсърди на UFC
0

Решението на UFC да даде шанс на Доминник Крус да се бие с Хенри Сехудо за титлата в категория „петел“ предизвика недоумение у Петър Ян.

Руснакът има 6 победи в 6 мача под егидата на веригата и се надяваше да получи шанс за пояса, след като първоначалният съперник на Сехудо – Жозе Алдо отпадна от плановете за UFC 250 поради визови проблеми. Въпреки добрата си серия, Ян беше пренебрегнат за сметка на Доминик Крус, който не се е бил в официален двубой от 2016 г., когато загуби титлата си от Коуди Гарбранд.

„Честно казано, моменти като този в UFC доста ме разстройват. Той не се е бил от 3 години и сега получава шанс за титлата? Доста съм разочарован и това е лошо за репутацията на UFC, по мое мнение“, каза Ян пред подкаста Eurobash.

Първоначално UFC 250 трябваше да се проведе в Бразилия, но шоуто беше преместено в САЩ заради коронавируса. Именно това е и причината Алдо да не успее да си извади виза навреме и да отпадне от двубоя. С местоположението на галата, която така или иначе вече е отменена, Ян се опита да си обясни защо не е получил шанс да участва.

Снимка: БТА

„Може би защото не съм в Америка, затова не получих тази възможност. Или може би защото не съм американец и не искат да ми я дадат. Може би ги е страх от мен и не желаят да допускат руски боец до мач за титлата, може би не искат двама руски шампиони. Не мисля, че това е основната цел на UFC, но все още не ми е ясно защо избраха Крус. Според мен той няма да привлече много предплатени гледания. Чудя се, това е доста труден въпрос. Има доста по-атрактивни и заслужили този шанс бойци, не разбирам защо го дадоха на някой, който не се е бил толкова дълго време“.