Начало ММА Кормие съгласен за битка с Нгану за титлата
0

Кормие съгласен за битка с Нгану за титлата

Кормие съгласен за битка с Нгану за титлата
0

Бившият властелин при най-тежките в UFC, Даниел Кормие, заяви, че е съгласен да премери сили с мощния нокаутьор Фрнасис Нгану в шампионски двубой, ако Стипе Миочич стои още дълго извън клетката. 

„Ако Стипе не иска да се бие, тогава ще се бия с Нгану. Той си заслужи двубой за титлата. Ако някой трябва да се бие с него за пояса, то това съм аз. Имам респект към него, но не се страхувам от никого. Ще се бия с всеки по всяко време“, заяви категорично Кормие след победата на Франсис Нгану над Жаирзиньо Розенструйк за по-малко от 20 секунди на UFC 249. Това бе четвърта поредна победа с нокаут за Нгану, докато Миочич за последно стъпи в октагона именно срещу Ди Си през август, 2019-та.

Кормие допълни, че все пак би искал да се изправи срещу Стипе, за да решат в трети двубой между двамата кой е по-добрия. В първата среща между тях Кормие надделя с брутален нокаут още в първия рунд. Тази битка се състоя през юли, 2018-та и бе завръщане на Ди Си в тежка категория. Бившият олимпийски състезател по борба в свободен стил направи една успешна защита на пояса срещу Дерик Люис преди да загуби от Стипе с ТКО в четвъртия рунд. В този двубой реванш Стипе получи множество бъркания в очите и трябваше да се подложи на операция на лявото око, а в едно от последните си изказвания пред медиите заяви, че не би се върнал скоро към ММА, тъй като няма как да направи качествена подготовка по време на коронавирус пандемията, но не се е отказал от титлата.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".