Начало ММА Топ боец от UFC получава наказание заради марихуана
0

Топ боец от UFC получава наказание заради марихуана

Топ боец от UFC получава наказание заради марихуана
0

Боецът на UFC в средна категория Келвин Гастелъм е дал позитивен тест за наличие на марихуана в организма му след битката с Дарън Тил на бойната галавечер UFC 244. Това съобщава Американската анти-допинг агенция (USADA) в съобщение на официалния им сайт.

Тази битка се състоя на 3-ти ноември, 2019-та и наказанието на USADA ще бъде в сила със задна дата от деня на събитието. Добрите новини за Гастелъм са, че допинг ченгетата са се смилили над него и замразяването на спортните му права е намалено от девет на четири месеца и той може да се върне в клетката при първа възможност. Причината за намаленото наказание е, че Гастелъм успешно е минал през рехабилитация.

През 2007-ма Гастелъм отново даде положителен тест за наличието на марихуана в организма му след битката му с легендарния Витор Белфорт. Тогава победата му с ТКО бе отменена и той получи наказание от три месеца. Тъй като в последната му битка с Дарън Тил той загуби, резултатът най-вероятно няма да бъде отменен.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".