Начало ММА Официално: Питоло в сблъсък срещу Бърд през юни

Официално: Питоло в сблъсък срещу Бърд през юни

Официално: Питоло в сблъсък срещу Бърд през юни
0

Маки Питоло ще спори в октагона срещу Чарлз Бърд на събитието UFC 250, което трябва да се проведе на 6 юни. Двубоят ще бъде в средна категория. И двамата бойци ще търсят да се върнат на победния път в ММА.

Хаваецът Маки Питоло има баланс от 12 победи и 5 загуби в ММА. Интересното е, че цели 9 сблъсъка той е спечелил преди финалния  гонг (6 с нокаут и 3 след събмишън). 29-годишния боец имаше противоречива 2019-та година. След като не бе губил в клетката от 2017-та, Питоло записа трети пореден успех на Претендентските серии на Дейна Уайт, побеждавайки с нокаут в първия рунд Джъстин Съмтер. Това му спечели и контракт с UFC. В дебюта си за компанията, обаче, хаваецът загуби с решение от Калън Потър и сега ще търси първи успех в ММА организацията.

Ветеранът Чарлз Бърд е с баланс от 10 успеха и 6 поражения в ММА. Цели 8 мача той е спечелил преди финалния гонг (3 с нокаут и 5 след събмишън). През 2017 година 36-годишният боец впечатли на Претендентските серии на Дейна Уайт, побеждавайки след събмишън Джейми Пикет, а след това и Рандал Уолъс, след което подписа официален договор с организацията. Още в дебюта си, на 17 март 2018 година, Бърд постигна успех над Джин Филипс след събмишън малко преди края на първия рунд. От тогава насам американецът няма успех в организацията. Първо той загуби от Дарън Стюарт през септември 2018 година, а в началото на март, миналата година, Бърд падна и от Едмен Шахбазян с технически нокаут след 38-секундна битка.