Начало Видео Най-неочакваните победи в UFC за 2019 г. (ВИДЕО)

Най-неочакваните победи в UFC за 2019 г. (ВИДЕО)

Най-неочакваните победи в UFC за 2019 г. (ВИДЕО)
0

MMA е един от най-непредвидимите спортове. Често фаворитите на букмейкърите губят от един късметлийски удар или просто имат лош ден. Без значение от начина на победа, постижението за „аутсайдерите“ остава запомнено при всички случаи, тъй като разбива очакванията на много експерти и фенове.

От екипа на Boec.BG сме ви подбрали двубоите, които вдигнаха най-голям шум, тъй като фаворитът в тях не победи с лекота, а загуби:

5.  Александър Волкановски срещу Макс Холоуей – UFC 245

Холоуей бе в серия от 14 поредни победи при 66-килограмовите и с три поредни успешни защити на пояса. Експертите смятаха, че ще надделее над коравия Волкановски с непрестанни атаки и отлично кардио, но това така и не се случи. Австралиецът използва брилянтно киковете си и с добра стратегия стигна до победа със съдийско решение.

 

4. Стивън Томпсън срещу Антъни Петис – UFC Нашвил

Доста по-дребният Петис опроверга критиците и нокаутира Томсън след три рунда битка. Той пласира „Супермен“ удар, въпреки че беше притиснат до клетката, беше наранен и губеше двубоя. Вижте този нокаут, който вдигна публиката на крака:

 

3. Уейли Жанг срещу Джесика Андраде – UFC Шензен

Първият шампион от Китай на UFC, Уейли Жанг, не беше огромен аутсайдер преди битката, но никой не очакваше тя да спечели за по-малко от 50 секунди срещу зрелищната Джесика Андраде.

 

2. Хенри Сехудо срещу Ти Джей Дилашоу – UFC Бруклин

Дилашоу направи неуспешен дебют в категорията на Сехудо. Той бе брутално нокаутиран след само 32 секунди. Годината се разви още по-лошо за него, тъй като допинг „ченгетата“ го спипаха с ЕПО.

 

1. Камару Усман срещу Тайрън Уудли – UFC 235

Уудли бе считан за фаворит в тази битка, но бе доминиран през всички пет рунда и загуби съдийскоро решение с 50-44 точки. Усман отбелязваше поваляния и удари, когато си поискаше, а единствените атаки на Уудли бяха опити за задушаване, които бяха много далеч от крайната цел.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".