Начало ММА Камару Усман ще защитава титлата срещу Ковингтън през декември

Камару Усман ще защитава титлата срещу Ковингтън през декември

Камару Усман ще защитава титлата срещу Ковингтън през декември
0

Двамата оглавиха събитието UFC 245, което ще се проведе в Лас Вегас, Невада. 

Шампионът на UFC в полусредна категория – Камару Усман ще защитава титлата си срещу Колби Ковингтън (втори в ранглистата). Сблъсъкът оглави събитието UFC 245, което ще се проведе на 14 декември в зала „Ти-Мобайл“ в Лас Вегас, Невада.

Камару Усман е с баланс от 15 победи и само един неуспех в ММА. Той няма загуба, откакто е в UFC (10 победи от 10 сблъсъка). Неуспехът му датира от 2013 година когато в едва втория си сблъсък по правилата на ММА, Усман губи от Хосе Касерес след събмишън. От тогава насам той е в серия от 14 победи. „Нигерийския кошмар“ явно се е възстановил от операцията на двойна херния, която претърпя през март. Това се случи дни след като стана шампион в дивизията, побеждавайки Тайрън Уудли на събитието UFC 235.

Колби Ковингтън е с абсолютно същия баланс в ММА – 15 успеха и само едно поражение. В UFC той има баланс от 10 победи и един неуспех.„Хаос“ е в серия от 7 поредни победи. За последно той победи Роби Лолър в главната битка на UFC on ESPN 5, в началото на август. Това е и единственият сблъсък на Ковингтън до момента през годината.