Начало Други Три клуба по айкидо с участие в Европейската нощ на спорта

Три клуба по айкидо с участие в Европейската нощ на спорта

Три клуба по айкидо с участие в Европейската нощ на спорта
0

Българска Айкидо Федерация ще вземе участие в Европейската нощ на спорта (#BeActiveNight). В демонстрациите ще се включат клубовете айкидо клуб „Будо Морихей Уешиба“, КБИ „Айки Будо“ и Централен Айкидо клуб „Сенсей Георги Иванов“. Събитието стартира в 18.00 часа днес пред Националния дворец на културата и е част от Европейската седмица на спорта #BeActive, организирана от Министерството на младежта и спорта.

В демонстрациите ще се включи и едва 6-годишната айкидока Мина Горанова, която ще покаже умения заедно с майка си Екатерина, кака си Габриела (8 г.) и батко си Теодор (13 г.).

Министерство на младежта и спорта е основен организатор на Европейската седмица на спорта и за пета поредна година предоставя на жителите и гостите на столицата възможността да се докоснат до различни видове спорт. Тази година кампанията е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“

#BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.