Начало ММА Гейджи ще бие Хабиб с „народна“ борба
0

Гейджи ще бие Хабиб с „народна“ борба

Гейджи ще бие Хабиб с „народна“ борба
0

Джъстин Гейджи смята, че има огромни шансове да победи шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов ако използва непопулярна техника на борба.

Бившият колежански борец, който е на тепиха от 4-годишен, разкри каква тактика би използвал, ако получи възможността да се изправи срещу „Орела“.

„Нищо няма да се случва до клетката. Ще се бием в средата на октагона. Колкото и да се опитва да ме избутва към края, ще се бием в центъра. Ще удрям здраво, повечето от ударите ми ще идват точно през средата, ще използвам всяка възможност, ще удрям с колене, а ако ме свали – няма проблем. Плюсът на „народния“ стил на борба е, че не се практикува никъде другаде, освен в САЩ. Аз се боря само по този начин. Изключително рядко използвам свободния стил. Според мен в народния най-големия фактор е, че имаш възможност да излагаш гърба си на опасност, без да губиш точки, което ти позволява да се въртиш. Така че, когато се опита да ме свали, ще се въртя и търкалям по такъв начин, какъвто той не е виждал в живота си. Това е народната борба, позволява ти да излагаш гърба си на опасност“, обясни Гейджи.