Начало ММА Сехудо залага срещу Фигерейдо в следващия шампионски двубой
0

Сехудо залага срещу Фигерейдо в следващия шампионски двубой

Сехудо залага срещу Фигерейдо в следващия шампионски двубой
0

Бившият шампион при най-леките в UFC Хенри Сехудо залага на Брандън Морено в предстоящия му шампионски сблъсък с Дейвисон Фигерейдо. Последният трябва да защитава пояса при 57-килограмовите на 12-ти декември, а „Triple C“ сподели пред „The Schmo“ мнението си, че Фигерейдо ще загуби.

„Мисля, че на Дейвисън ще му е трудно и най-вероятно ще загуби срещу Брандън Морено. Срещу бойци като Фигерейдо трябва да използваш борба в първия рунд, за да се измори. Той сваля много килограми и до третия рунд вече мускулите ще му тежат. Ще избера Брандън Морено, който също не струва, но си мисля, че ще победи“, заяви олимпийският шампион по борба от Пекин 2004-та.

В миналото Сехудо и 26-годишният мексиканец Брандън Морено са тренирали заедно и бившият шампион в две дивизии със сигурност познава силните и слабите места на Морено. Като допълнителен фактор в полза на Брандън, Сехудо определя и краткото време за почивка за Фигерейдо. Преди по-малко от 10 дни бразилецът стъпи в клетката. Тогава той победи със събмишън Алекс Перез в първия рунд.

„Умората, която идва със свалянето на килограми е голяма. Все още си мисля, че Фигерейдо сваля килограми по старомоден начин. Ако бях на мястото на Брандън, щях да се възползвам от това. Ще имаме нов шампион. Вярвам, че Брандън ще победи„, заключи „Triple C“.

Сехудо продължи вербалните атаки към Фигерейдо, като допълни, че той е добра „бавачка на колана му“.

„Единствената причина Фигерейдо да е в тази позиция съм аз. Той не е краля на нищо. Аз му дадох тази позижия. Позволих му да гледа колана ми и той е добра бавачка в очите ми“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".