Начало Бокс Били Джо Сондърс вярва, че Калъм Смит може да победи Канело

Били Джо Сондърс вярва, че Калъм Смит може да победи Канело

Били Джо Сондърс вярва, че Калъм Смит може да победи Канело
0

Били Джо Сондерс залага на сънародника си Калъм Смит в битката с хегемона в средните дивизии в профи бокса Саул „Канело“ Алварес. Последният и роденият в Ливърпул Смит ще премерят сили на 19-ти декември в спор за титлата на WBA в супер-средна категория.

„Ако стоиш пред него (Алварес) с висок гард, няма да се получи. Той е много добър с ударите в тялото. Той спря брата на Калъм и Роки Филдинг с удари в тялото. Калъм има добър стил и нужните инструменти, за да победи Канело. Ако използва правилната тактика и решението бъде честно, вярвам, че може да победи по точки. Другият вариант е Канело с нокаут или технически нокаут“, коментира великобританецът пред badlefthook.com.

Сондърс изрази желанието си да се бие с победителя от този двубой и обясни защо битка с Канело е мечта за повечето боксьори в момента.

„Канело е златният билет. Всички го искат. Но ако бях само за парите, щях да приема битката с него, когато бях извън форма, да си взема парите и да изчезна. Но аз знам, че мога да го победя, но трябва да вляза в такъв двубой с желязна воля и подготовка“, допълни Сондърс, който имаше насрочен двубой с Алварес по-рано тази година, но той пропадна.

Непобеденият боксьор ще се завърне на ринга на този петък  (4.11) и ще се изправи срещу Мартин Мъри в спор за титлата на WBO в супер-средна категория. Двубоят им ще оглави галавечер в Лондон. Изборът на 38-годишния Мъри (99-5-1), който е в края на кариерата си, бе шокиращ за феновете на бокса, но Сондърс и Мъри имат история зад себе си. Двамата трябваше да се бият преди три години, но Сондърс се оттегли от двубоя поради контузия.

„Той е британец. Обещал съм му да се пробва за титлата и ще спазя обещанието си. Ако Мъри спечели, това е златният му билет за пенсиониране. Той е аусайдерът в битката, но съм сигурен, че ще ми бъде трудно с него. Той е винаги във форма и има няколко поредни победи. В крайна сметка, ако не мога да го победя, няма смисъл да говорим за Головкин и Канело“

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".