Начало ММА Андерсън Силва победен в последната си битка
0

Андерсън Силва победен в последната си битка

Андерсън Силва победен в последната си битка
0

Урая Хол надделя с ТКО в четвъртия рунд над легендарния Андерсън Силва в двубой, който бе „последен танц“ за „Паяка“ под светлините на прожекторите.

Бившият хегемон в средна категория и Хол премериха сили в главната битка на събитието UFC Vegas 12, а нокаутът дойде след силна дясна ръка на Хол в челюстта на бразилеца. Той бе проснат на земята, а след този удар последваха и много други на земята, което доведе до намерсата на главнния рефер Хърб Дин в минута 1:24-та на четвъртата част.

В началото на битката двамата показа огромно уважение към уменията на другия и стартираха много предпазливо. Първият, който тръгна напред в атаки бе Андерсън. В тази битка той бе значително по-агресивен от предишни изяви в клетката.

Хол се пестеше през първите два рунда и не успя да пласира много значителни попадения, но с течение на двубоя намери ритъма си на игра. Той установи добра дистанция, като започна да използва повече левия си прав удар, но контра атака с дясната ръка бе това, което му донесе победата в четвъртия. Преди техническия нокаут Хол бе близо до нокаута и в третия, когато отново пласира силен десен крос в брадичката на Силва.

Двамата се изказаха ласкаво един за друг непосредствено след двубоя, като Хол заяви, че Андерсън Силва е причината той да се занимава с ММА.

„Благодаря ти. Ти си причината да правя това. Все още си един от най-великите. Обичам те. Съжалявам“, заяви Хол на микрофона в изблик на емоции.

Силва апелира Хол „просто да се наслади на момента“, но американецът вече имаше планове в главата си.

„Искам двубой с шампиона Израел Адесаня. Мисля, че мога да се справя с него. Моята цел остава да бъда шампион“, категоричен бе Хол след 16-тата победа в кариерата си.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.