Начало ММА Джесика Андраде напомни за себе си с нокаут в първия рунд
0

Джесика Андраде напомни за себе си с нокаут в първия рунд

Джесика Андраде напомни за себе си с нокаут в първия рунд
0

Джесика Андраде дебютира по успешен начин в категория перо при дамите. Тя надигра бившата претендентка за титлата в тази дивизия Кейтлин Чукегиън в подглавната битка на събитието UFC FIght Island 6, което се проведе по-рано днес на остров Яс в Абу Даби.

Андраде започна битката в типичен агресивен стил и скъси дистанията между двете още в първите секунди. Андраде нанасяше ударив тялото и в главата на съперничката си и стъпи в контрол на срещата рано в друбоя. В последната минута бразилката нанесе силен удар в тялото на Чукегиън, когато двете се разделиха от клинч. Чукегиън се преви на земята от болка и Андраде се нахвърли върху нея в търсене на нокаута. Реферът на битката нямаше друг избор, освен да сложи край на двубоя след лавината от удари на бившата шампионка в категория „сламка“.

Андраде написа история в женския ММА с тази победа. Тя надига съперник в трета различна дивизия, което никога досега не е правено от представител на женския ММА.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".