Начало Бокс Усик премина теста Чисора с умна игра в 12 рунда

Усик премина теста Чисора с умна игра в 12 рунда

Усик премина теста Чисора с умна игра в 12 рунда
0

Олександър Усик победи Дерек Чисора с единодушно решение в Лондон, Великобритания. Украинецът премина успешно първия си сериозен тест, след като се качи в тежка категория.

Съдиите видяха срещата 117-112 и 2х 115-113 в полза на сочения за твърд фаворит.

Boec.BG проследи мача на живо рунд по рунд.

След тази победа Усик си осигури битка за световната титла на Антъни Джошуа във версия WBO. Ей Джей беше край ринга тази вечер и видя отблизо представянето на двамата бойци.

Чисора започна силно срещата и първите рундове бяха за него. Постепенно се измори и изчаквателната тактика на Усик сработи. Украинецът танцуваше из ринга и „жилеше като пчела“ съперника.

Все пак след сблъсъка отново възниква въпросът дали той е достатъчно голям и здрав физически за топ бойците в тежка категория. В сериозни моменти от мача Чисора доминираше и натискаше именития си съперник.

Британецът дори не е в топ 10, където класата е няколко пъти по-голяма.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.