Начало Бокс НА ЖИВО: Олександър Усик – Дерек Чисора (Обновява се)

НА ЖИВО: Олександър Усик – Дерек Чисора (Обновява се)

НА ЖИВО: Олександър Усик – Дерек Чисора (Обновява се)
0

Олександър Усик и Дерек Чисора дават началото на вълнуваща серия от топ битки в тежка категория. В нощта на католическия празник Хелоуин или Деня на вси светии двамата ще оглавят галавечер пред празни трибуни в Лондон.

Това е първото по-сериозно предизвикателство пред Усик в „кралската“ дивизия.

Преди да качи килограми той беше хегемон и не допусна нито една загуба в полутежка. Чисора пък ще се надява да запише първа победа в мач с петзвезден ранкинг. До момента той е 0-5 в битки с такъв статут, като стигна до тях завидно лесно с престижни победи. Мнозина считат, че е дошло времето британският поданик да разгърне пълния си потенциал.

Следете с нас на живо битката рунд по рунд:

2:00 Победа за Усик с единодушно решение!

1:56 Всичко е в ръцете на съдиите! Двамата боксьори се поздравяват спортсменски след финалния гонг. Чисоре е назад в резултата и потърси силен завършек на мача, но така и не намери този тежък удар, от който имаше нужда.

1:52 Дерек атакува здраво тялото на украинеца. Британецът запраща истински снаряди, които отекват в празната зала. Усик продължава да показва добра игра с краката и да опитва технични и точни изпълнения.

1:49 Усик и Чисора продължават да работят здраво за поредната класика в тежка категория. Много динамичен мач за дивизията. В десетия рунд видяхме възкръсналият Дерек Чисора и сериозни нотки за изморяване в Усик. По-интересните неща бяха на сметката на британеца.

1:44 Деветият рунд е по-равностоен спрямо предишните три. Чисора най-после се върна на ринга, но Усик все още контролира мача и задава темпото.

1:40 Чисора не прави нито една крачка напред за целия осми рунд. Усик е в пълен контрол на мача, но играе предпазливо. Украинецът знае, че дори ранен Чисора може да го нокаутира само с един удар. Категорична част за Усик.

1:36 Усик стъпва по непозната почва, но го прави добре. Попаденията валят едно след друго и Чисора се движи все по-тежко по ринга. Британският поданик опитва ескиважи, няма я експлозивността от началните минути на битката. Чисора прави крачки назад след един от ударите на Олександър! Рундът свършва секунда след, като Дерек изяде много тежко кроше, ако украинецът имаше още 10 секунди, най-вероятно щеше да го довърши.

1:32 Чисора диша все по-тежко, докато Усик танцува из ринга. Сякаш британецът падна в капана на хитрия Олександър. Мачът става все по-едностранен. Хегемонът в полутежка категория изглежда изключително свеж на фона на британския си съперник. Една от контрите на Усик хвана неподготвен Чисора и гигантът е разтресен. Задават се тежки мигове за любимеца на домакините.

1:29 Усик започва да натиска педала на газта малко по малко. Украинецът вече стъпва напред, а Чисора не е толкова уверен. Тук масата на Дерек може да му изиграе лоша шега, защото несъмнено кардиото е в полза на по-легия и пъргав Усик. Двамата се дебнат, като по-чистите попадения в петия рунд бяха на сметката на Олександър, който повежда с 3-2 в нашата карта.

1:25 Изглежда Усик се опитва да измори съперника си, който не спира да върви напред и да пуска прави и крошета. Чисора вече започва да диша тежко след стремглавото начало. Изглежда Дерек не си е научил урока, докато тактиката на украинеца работи перфектно. За момент се озова на ринга, но това не беше породено от удар на британеца и не е записано като нокдаун.

1:21 Мачът дава сериозна заявка, защото началото е шеметно. Усик е притиснат на въжетата отново в третия рунд. Тук чистата сила и размерита на Чисора респектират непобедения боец, който на свой ред се опитва да избегне всеки ненужен удар и пуска дясната си ръка, докато държи далечна дистанция. В близък бой Усик забоде два опасни удара в тялото, а в един момент от частта влезе в матрицата и направи Чисора на глупак. Ранни наченки за боксова класика.

1:17 Усик пусна страхотна левачка, докато Чисора продължаваше да се поти след него. Украинецът започва да намира ритъма си. В последната минутка от втория рунд Чисора го намери два пъти на комбинация едно-две и в ъгъла на Олександър се поизплашиха. Все пак частта отива за Усик, 1-1 в нашата карта.

1:13 Чисора започна много настървено мача и изненада украинеца в началото. Любимецът на домакините пресира в първите три минути. Усик боксира от заден крак и отстъпва, спазвайки дистанция. Чисора взима средата на ринга и притиска съперника на въжетата, където запова да работи. Именно той показа интересните неща в първата част.

01:05 Усик излиза на типична украинска песен. Време е за рунд №1!

01:01 Дерек Чисора вече е на ринга! Страхотен избор за песен, на която да излезе – Hotel California. Тук Дерек показа, че има добър вкус за музика. Остава да го видим как се бие!

Знаете ли кой е най-големият химн в бокса?

00:54 Специален поздрав за всички, които следят с нас тази страхотна галавечер и очакват главното събитие на вечерта Усик – Чисора. Става въпрос за песента, която съпътства всяка голяма гала на Острова и се превърна в боксов химн – Sweet Caroline. Ако все още не се сещате, прочетете повече за нея в специалния ни материал. Песента, която винаги предвещава главното събитие!

00:43 Камбосос печели с разделено решение! Единият от съдиите не бива да работи това след тази вечер. За съжалениe, това е порочна практика години наред. Все пак боецът с гръцки корени заслужено печели мач за световната титла, която Теофимо Лопес по всяка вероятност ще оваканти. Камбосос ще чака да разбере името на съперника си за пояса на IBF.

00:40 Докато чакаме решението за подлгавния мач – нека отново се насладим на единствения и неповторим Олександър Усик, който залепи камерата в съблекалнята си с тиксо.

00:39 Последният рунд също беше много спорен за оценяване. Сега всичко е в ръцете на съдиите. В нашата карта Камбосос печели с 8-4 рунда.

00:35 Камбосос видимо усеща, че му остават секунди до битка за световната титла. Езикът на тялото му показва, че той е уверен в победата, а лицата на хората в ъгъла на Селби сочат същото. Двамата се измориха много в шампионските рундове, но продължават с опитите за интересни комбинации.

00:30 Селби най-после ни показа една от типичните си ултра звукови комбинации. Реакциите на хората около ринга бяха красноречиви, а Камбосос побърза да се втурне напред, за да си върне. Вече няма и следа от гоненето из ринга, което явно измори боксьорът с гръцки корени. Двамата осъзнават колко голям е залогът и не отстъпват крачка назад. Припомняме, че победителят ще се бие за вакантната световна титла на IBF.

00:26 Камбосо продължава да забива опасни попадения! Селби ще има какво да докаже в последните девет минути, защото мачът му се изплъзва.

00:22 Куриоз! Гонгът би минута по-рано. Рядко се случва да видим нещо подобно на голяма боксова галавечер. Двубоят върви все така ту за единия, ту в полза на другия. Камбосос забоде опасен десен в осмия рунд, а Селби продължава да държи дистанция.

00:16 Половината мач мина и става все по-трудно да се прецени кой владее инициативата. Шестият рунд все пак отива на сметката на Камбосос който забоде опасна комбинация едно-две, която остави Селби без отговор.

00:11: Селби продължава да бяга от Камбосос по ринга. Уелсецът пусна удар, който разтресе съперника и това беше по-интересното в петия рунд.

00:08 След четири близки рунда е много трудно да предположим какво може да има в картите на съдиите.

00:04 Камбосос продължава да настъпва, а Селби се боксира на заден крак. Лий започва да диша все по-тежко. Все пак австралиецът не пласира най-чистите удари, въпреки голямото желание.

23:59 Боецът с гръцки корени започва малко по малко да контролира действията на ринга. Успява бързо да скъсява дистанцията и няколко от по-интересните му комбинации останаха без отговор от Селби. Мачът се завързва и двамата започват да влизат все по-смело на размени.

23:56 Селби държи дистанция и пуска прави. Камбосос го преследва из ринга. До момента никой от двамата не рискува.

23:52 Начало на първи рунд Селби – Камбосос.

23:46 Бой в сянка за Усик и последни минути загрявка.

23:45 Лий Селби и Джордж Камбосос излизат за предпоследния мач на вечерта. Победителят ще бъде претендент №1 за титлата на IBF.

23:27 Савана Маршал спечели световната титла при жените в средна категория срещу шотландката Хана Ранкин. Маршал приключи съперничката си в седмия рунд. Време е за подглавното събитие!

23:14 Домакините очаквано акцентират повече на Дерек. Кадри от слагането на бинтовете преди битката.

22:30 Феновете на Усик се надяват той да танцува и след мача…

21:53 Любопитни кадри зад кулисите от съблекалнята на домакините. Чисора си взима довиждане със семейството си чрез видео разговор.

21:45 Бойците са в залата и са готови за големия мач!

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.