Начало ММА Пауло Коща: Трябваше да отложа двубоя с Адесаня
0

Пауло Коща: Трябваше да отложа двубоя с Адесаня

Пауло Коща: Трябваше да отложа двубоя с Адесаня
0

Бившият претендент за титлата в средна категория на UFC Пауло Коща съжалява, че не е отложил шампионската битка с Израел Адесаня. Двамата влезнаха в спор за пояса през септември и Адесаня победи с нокаут във втория рунд.

„Може би трябваше да поискам повече време за битката с Адесаня. Много неща се случиха в лагера ми за тая битка. Не искам да звуча все едно давам извинения, но не бях спал и кракът ми беше съсипан. Не трябваше да се бия, а да отложа битката със седмица или повече“, заяви Коща в YouTube канала си.

Коща даде пример с Патрики Фрейре, който е шампион на Белатор. Фрейре и неговият треньор решиха да се откажат от шампионската си битка на „Белатор“ 249 в деня на събитието, тъй като бразилецът не се чувстваше добре.

„На такова високо ниво се състезаваме, че не трябва да се биеш, когато не се чувстваш добре. Това беше грешката ми“, допълни Коща.

Бразилският ММА боец все пак иска да изиграе своя двубой реванш с Адесаня някой ден и дава думата си, че втората битка помежду им ще завърши по друг начин.

„Той е добър и бърз, но не може да ме убеди, че е по-добър от мен. Мога да се бия 10 пъти с него и всички 10 пъти резултатът ще бъде различен“, заключи Коща.

В YouTube канала си той разказа и за преговорите му с Робърт Уитакър за двубой, тъй като Адесаня ще спори с Ян Блахович за титлата в полутежка категория. Той сподели, че екипът му „работи по въпроса“ за битка с бившия шампион Уитакът.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.