Начало ММА Трети роден боец получи сблъсък в ACA

Трети роден боец получи сблъсък в ACA

Трети роден боец получи сблъсък в ACA
0

Тихомир Благовестов ще спори с Дмитрий Парубченко на събитието Absolute Championship Akhmat 122, което ще се проведе на 22 април в столицата на Беларус – Минск. Сблъсъкът между двамата ще бъде в категория „перо“.

Благовестов се завръща след 2 годишно отсъствие. Припомняме, че родният боец трябваше да се изправи срещу Бекхруз Зухугов на събитието ACA 107, което се проведе на 3 април 2020 година в руската столица Москва, но срещата така и не се състоя.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ACA MMA (@aca_mma)

 32-годишният Благовестов има баланс от 6 успеха и 1 поражения в ММА. Цели 5 от победите си той е постигнал преди финалния гонг ( всичките след събмишън). Родният боец бе в серия от 6 поредни спечелени сблъсъка до края на 2016 година.

След 3-годишно отсъствие, Благовестов се завърна в клетката, подписвайки през 2019 година със силната чеченска организация Absolute Championship Akhmat.

В началото на октомври 2019 година, нашенецът дебютира за компанията, губейки с нокаут във втория рунд от непобедения руснак Асхаб Зулаев, което прекъсна и серията му от 6 поредни успеха. От тогава насам той не е влизал в клетката.

Настоящият опонент на Благовестов – Дмитрий Парубченко има баланс от 14 успеха и 2 поражения в ММА. Той е спечелил цели 13 срещи преди финалния гонг (6 с нокаут и 7 след събмишън). 28-годишният украинец имаше феноменална серия от 14 поредни победи, преди да подпиша с ACA. В единствените си две срещи за втората най-рейтингова ММА компания в света в момента, той допусна загуби – от Лом-Али Ескиев с технически нокаут и при последното си появяване в клетката – 0т Леонардо Лимбергер с единодушно съдийско решение на ACA 114.

Две седмици преди сблъсъка на Благовестов, на събитието ACA 121 ще видим Никола Дипчиков. Той ще се бори за временната титла в средна категория на Absolute Championship Akhmat. Негов опонент ще бъде Магомедрасул Гасанов. На същата гала ще дебютира и Пламен Бъчваров като той ще срещне непобедения Иля Ходкевич.