Начало ММА Официално: Тихомир Благовестов се завръща в клетката на ACA 107

Официално: Тихомир Благовестов се завръща в клетката на ACA 107

Официално: Тихомир Благовестов се завръща в клетката на ACA 107
0

Това ще бъде втори сблъсък за родния боец след 3-годишна пауза

Тихомир Благовестов ще спори с Бекхруз Зухугов на събитието ACA 107, което ще се проведе на 3 април в руската столица Москва. Сблъсъкът ще бъде в категория „перо“.

31-годишният Благовестов има баланс от 6 успеха и 1 поражения в ММА. Цели 5 от победите си той е постигнал преди финалния гонг ( всичките след събмишън). Родният боец бе в серия от 6 поредни спечелени сблъсъка до края на 2016 година.

След 3-годишно отсъствие, Благовестов се завърна в клетката, подписвайки през отминалата година със

силната чеченска организация Absolute Championship Akhmat. В началото на октомври 2019 година, нашенецът дебютира за компанията, губейки с нокаут във втория рунд от непобедения руснак Асхаб Зулаев, което прекъсна и серията му от 6 поредни успеха.

Бекхруз Зухугов е с баланс от 13 успеха и 3 поражения в ММА. Цели 11 от победите си той е приключил преди финалния гонг (8 с нокаут и 3 след събмишън). 27-годишният боец бе в серия от 9 пореди спечелени сблъсъка преди да загуби през 2018 година от Ахмед Балкизов в FNG. Последва успех над Иля Курзанов в края на същата година. Зухугов, както Благовестов подписа с ACA през миналата година и изигра първия си сблъсък също на ACA 100. Тогава той падна от Адлан Мамаев със събмишън в третия рунд.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".