Начало ММА Конър с окуражителни думи за бащата на Хабиб

Конър с окуражителни думи за бащата на Хабиб

Конър с окуражителни думи за бащата на Хабиб
0

Новината за влошеното здравословно състояние на бащата и треньор на Хабиб Нурмагомедов получи широк отзвук по света.

Вчера късно вечерта се появиха първите информации, че Абдулманап Нурмагомедов е изпаднал в кома, след като преди няколко седмици бе приет в болница заради пневмония.

Хиляди фенове и любители на бойните спортове изпратиха своите пожелания за оздравяване към човека, който според мнозина е главния виновник за превръщането на Дагестан в една от бойните столици в света.

Снимка: БТА

Очаквано или не, един от най-големите врагове на Хабиб Нурмагомедов също зарови томаховката. Ирландецът Конър Макгрегър, който най-редовно с намира в словесна война с шампиона в лека категория, изненада доста хора, загърбвайки обичайните бръщолевения и сподели няколко окуражителни думи към Хабиб и баща му.

Моля се за възстановяването на Абдулманап Нурмагомедов„, написа Макгрегър.

Това е човек, отговорен за създаването на толкова много световни шампиони в различни бойни дисциплини, че дори не можем да си представим. Истински гений на бойните спортове.

„Изключително натъжен съм от тази новина. Ще се моля за фамилия Нурмагомедов в тези тежки времена„, добави ирландецът.

Президентът на UFC – Дейна Уайт, също изрази своето огромно уважение към 57-годишния родител и наставник на Хабиб Нурмагомедов.

Embed from Getty Images

Абдулманап е истински човек на бойните изкуства, който живее живот с гордост, чест и уважение. Той е втълпил същите тези ценности и в сина си, световният шампион Хабиб, още от ранна възраст и винаги е бил в неговия ъгъл по време на кариерата му.

„Знам колко близък с баща си е Хабиб и съм изключително натъжен от новината за здравословното му състояние. Ще го пазя в мислите си и ще се моля за фамилия Нурмагомедови докато той се бори за живота си„, бе официалното съобщение на Уайт.