Начало ММА ММА светът почете Абдулманап Нурмагомедов

ММА светът почете Абдулманап Нурмагомедов

ММА светът почете Абдулманап Нурмагомедов
0

Редица известни личности от световната ММА сцена изказаха своите съболезнования за смъртта на Абдулманап Нурмагомедов.

Вчера бащата на Хабиб почина на 57-годишна възраст, след като през последните няколко месеца физическото му здраве бе силно разклатено.

Известни бойци и фигури тясно свързани със смесените бойни изкуства от Русия и света изпратиха окуражителни думи на шампиона в лека категория на UFC, който бе изключително близък със своя баща и треньор.

„Отиде си баща, треньор и отдаден привърженик на спорта. Моите съболезнования. Почивай в мир, Абдулманап Нурмагомедов“, написа Конър Макгрегър, който за пореден път се навлече гнева на много хора.

Преди известно време ирландецът написа в Twitter, че заразяването на покойният Нурмагомедов-старши с коронавирус бива използвано като прикритие и оправдание за неактивността на шампиона.

„Абдулманап бе гений в бойните спортове и вдъхновение за много бойци. Тъжно е, че той точно навлизаше в най-добрите си години като треньор. Каква загуба и трагедия. Да почива в мир и най-искрени съболезнования на семейството му в тези тежки времена“, написа треньорът на Конър – Джон Кавана.

Дейна Уайт, Ян Блахович, Джими Манува, Яир Родригес, Али Абделазиз, Джон Макарти, Джъстин Гейджи, Келвин Гастелъм, Дилън Данис, Майкъл Киеза бяха само част от хората, които отдадоха почит на покойния Абдулманап Нурмагомедов.